Ny fagdag: Fem trinn til fruktbar jord – 10. februar

På grunn av den store interessen for temaet fruktbar jord, og mange som ikke fikk plass den 12. januar, har vi bestemt oss for å gjenta fagdagen fredag 10. februar.

Vi har på nytt invitert de danske landbruksrådgiverne Martin Beck og Erik Frydenlund som gir ei innføring i metoder som er nesten helt nye for norsk landbruk. Målet er å gjøre jorda levende med økt humusinnhold og forbedret jordstruktur, slik at planteveksten blir bedre og avlingene øker.

Tid: fredag 10. februar 2017 kl 9-17

Sted: Landbrukets Hus, Hollendergata 5, 0190 Oslo

Elektronisk påmelding innen 7. februar:
https://www.deltager.no/fruktbarjordreprise

Levende jord – vitale planter – gode avlinger

Hovedtema for fagdagen er de fem trinnene:

  1. næringsstoff i balanse
  2. kontinuerlig grønt plantedekke
  3. overflatekompostering
  4. mikrobiell prosesstyring
  5. vitalisering av kulturvekstene

Denne gangen utvider vi fagdagen noe slik at de fem trinnene kan behandles litt grundigere enn det som var mulig den 12. januar. For å få kostnadsdekking er vi også nødt til å øke prisen noe.

PROGRAM

09.00 Registrering / kaffe
09.30 Velkommen
09.40 Fem trinn til fruktbar jord – del 1 – Martin Beck og Erik Frydenlund
12.30 Lunsj
13.30 Fem trinn til fruktbar jord – del 2 – Martin/Erik
16.00 Avslutning

 

Martin Beck er agronom og utvikler ved Almende ApS – www.almende.dk

Erik Frydenlund er gartner og selvstendig økologisk landbruksrådgiver –www.erikfrydenlund.dk

Du kan også lese et sammendrag om de fem trinnene i kompendiet «Opbygning af jordens frugtbarhed med kompost (2015)».

Arrangører er VitalAnalyse i samarbeid med foregangsfylkeprosjektet Levende Matjord og Norsk Landbruksrådgiving Østafjells og Norges Bondelag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s